Az Öreg Tölgy Bisztró - fehér logó

Rólunk

A színfalak mögött

Az Öreg Tölgy Bisztró - Kültér
Az Öreg Tölgy Bisztró - Vacsora - Események

Rövid történetünk

A gyönyörű Bükk lábánál található Az Öreg Tölgy Bisztró. Az ételeink jellemzően magyaros ízeket képviselnek, ugyanakkor modern és kreatív megközelítéssel készülnek. Kiemelkedően fontos számunkra az erdő szeretete és tisztelete, valamint elkötelezettek vagyunk a minőségi és természetes alapanyagok iránt. Éppen ezért csak a legfrissebb hozzávalókat használjuk, amelyek túlnyomó többségét a környező erdőkből és gazdálkodóktól szerezzük be.

Az étterem enteriőrje és hangulata egyfajta modernséggel fokozza a klasszikus vidéki bisztró jelleget, így a vendégek az étkezés élményén túl egy pihentető és autentikus környezetben tölthetik el az időt.

Vendégeink a hagyományos és ínyenc ételeink mellett Észak-Magyarország legkiválóbb borkölteményeit kóstolhatják meg.

Executive Chef

Bajzát Attila

Attila már egészen fiatalon, három éves korában eldöntötte, hogy nem csak szakács, de vadász is lesz.

A szomszédos Felsőtárkányban nőtt fel, ahol egészen kis korától kezdve szemtúja és részese lehetett annak, hogyan kerülnek a friss alapanyagok a kertből és az erdőből az asztalra.

Részt vett a Reform Séfklub 2002-ben a környék gasztronómiájának “felvirágoztatásában”, mely bátran nevezhető egyfajta gasztroforradalom kezdetének. Innen eredeztethető a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalma is.

Karrierje során számos neves étteremben dolgozott séf, illetve konyhafőnöki pozícióban is. Többek között a szépasszonyvölgyi Ködmön Csárdában, az egykori Lovas Étteremben, a Macok Bisztróban, valamint 2 évig volt vezető séf az Imola Hotel Platánban, ahol rendszeresen borvacsorákkal és tematikus estekkel is megörvendeztette vendégeket. Az elmúlt időszakot Kézdivásárhelyen töltötte, ahol a Jazz Bistro & Winery kezdeti menüjének kialakítására kérték fel, de végül 8 évet maradt, mint vezető séf. Ezidő alatt ő volt felelős a helyi gasztronómia megújításáért és fellendítéséért a magyar és erdélyi konyha ötvözésével.

Az évek során kialakult signature stílusa, melyet egyéni ízlésvilága hozott létre, azon alapszik, hogy nagy hangsúlyt fektet az alapanyagokra és technológiákra. Attila célja, hogy örömet okozzon a vendégeknek és maradandó élményt szerezzen azáltal, hogy egy olyan színes étlapot készít, amelyen mindenki megtalálja a magának való ételt. Őszinte hitvallása az, hogy  egy jól értelmezhető, sallang mentes őszinte magyar polgári konyhát hozzon létre, a hagyományokat, helyi ízeket megtartva, modern a mai kornak megfelelő megjelenítésben, de nem fine-dining stílusban.

suba-lyuk barlang
ódorvár
Ősidők óta

Cserépfalu

A bisztrónak otthon adó Cserépfalu Egertől 22 km-re keletre, a Hór-patak völgyében fekszik.
A környék már az őskortól kezdve lakott volt, ennek a bizonyítéka – a magyarországi őskőkorkutatás egyik legfontosabb régészeti lelőhelye – a völgy elején található, 1982 óta fokozottan védett Suba-lyuk barlang.

Emellett számos látványosság található a faluban és annak közvetlen közelében. A Hór-völgy fölé kiugró egyik keskeny, sziklás gerinc végén állt egykoron az Ódorvár.
Az Ódorvár alatt elterülő tisztásán áll az Oszlai tájház, ahol az erdőt gondozó erdészek sajátos életét, tevékenységét, a mindennapos használati eszközeiket ismerhetjük meg.

Cserépfaluban és környékén a Bükkalja kő kultúrájának valamennyi emlékével találkozhatunk, ha végig járjuk az Ördögtorony tanösvényt. Az Ördögtoronyhoz vezető tanösvényen – a Berezdi sétányon – találhatjuk a Kisamerikai-barlanglakásokat, valamint a Berezdi sétány felett emelkedik a Millenniumi kilátó.

A faluban több pincesort is számon tartanak, melyek eredeti népi stílusban épültek és napjainkban is így újítódnak fel.
Cserépfalu utcáin számos eredeti állapotú, tornácos parasztházban gyönyörködhetünk.

A falu Gazdaháza egy XX. század eleji középbirtokos család életmódját mutatja be a tisztaszobától kezdve a szerszámosig, helyben gyűjtött anyagok felhasználásával.

Kedves Vendégeink!

Éttermünk 2024.03.06-ig zárva tart.

Szíves megértésüket köszönjük.